Kohtauspaikka jo vuodesta 1881

Upseerikerho

Upseerikerho

Ennen aikaansa lounas- ja tilausravintolana, Oulun Upseerikerho toimi nimensä mukaisesti oululaisten upseerien olohuoneena. Arkkitehti August Bomanin suunnittelemat Oulun kasarmit rakennettiin Oulun Tarkka-ampujapataljoonalle vuonna 1881. Erityisen vilkasta kerhoelämä oli kuitenkin vuonna 1957 perustetun Pohjan prikaatin toimiessa Oulun kasarmialueella.

Toiminta Intiön kasarmilla jatkui aina vuoteen 1998,  jolloin valtioneuvoston päätöksellä sotilaat siirtyivät Kajaaniin ja kasarmi hiljeni 31.12.1998.

Ammattiopisto Luovi

Hengitysliitto ry osti puukasarmialueen rakennukset joulukuussa 1998 Ammattiopisto Luovin koulutustiloiksi (silloinen Merikosken ammatillinen koulutuskeskus). Museovirasto asetti koko puukasarmin sekä uudemmat kiviset kasarmirakennukset suojelukohteiksi. Alueen käytön suunnittelussa ovat olleet mukana myös Pohjois-Pohjanmaan museo ja Oulun kaupunki.

Puukasarmeille on kehittynyt idyllinen ja monenlaisia oppimisympäristöjä tarjoava kampus ammatilliselle erityisopetukselle. Rakennukset näyttävät ulkoapäin harmonisen iäkkäiltä, mutta sisältä löytyvät modernit koulutustilat. Uusin rakennus on vuonna 2018 valmistunut alueen keskellä sijaitseva Komentajan talo.

Kasarmialue kaupunginosana

Ammattiopisto Luovi omistaa kasarmialueesta vain sen sydämen, alkuperäisen osan, puukasarmin. 1950-luvulla rakennettiin varsinaisen puukasarmin ympärille lisää rakennuksia, ns. kivikasarmit, jotka ovat hyvin toisen tyyppisiä ilmiasultaan kuin puukasarmit. Kivikasarmeissa toimivat mm. Destia, Metsähallitus ja Ely.

Keväällä 2003 valmistui uusi kasarmialueen teiden nimistö. Mm. Oulun puistojen isä Saladi Werving sai tässä yhteydessä alueelle oman nimikkokujansa.

Kasarmialue kokonaisuudessaan on laaja, kokonaisen kaupunginosan kokoinen alue ja sitä kehitetään kokonaisuudessaan. Alueelle on kohonnut suurehko asuinalue, jossa on noin 40 000 asuinneliötä.

Tänäkin päivänä Upseerikerhona toimiva rakennus rakennettiin alusta saakka kerhotaloksi.

Upseeriston aktiivisuus osallistua kerhon toimintaan on vaihdellut suuresti aikojen saatossa. Alkuajoilta ei kerhotoiminnasta ole säilynyt merkintöjä, mutta itsenäisyyden ajan alussa kerhotoiminta vilkastui, kun Pohjanmaan Jääkäripataljoona sijoittui Ouluun. Sota-aikoina toiminta oli jäissä, mutta heräsi sodan jälkeen jälleen henkiin alueelle tulleiden joukko-osastojen myötä.

Upseerikerho toimi upseereiden ”olohuoneena”, jossa pelattiin biljardia, vaihdettiin ajatuksia ajankohtaisista asioista, opiskeltiin ja juhlittiin. Upseerikerho oli myös sotilaiden ja siviilien kohtauspaikka. Kerholla järjestettiin tilaisuuksia, joihin kutsuttiin yritysmaailman edustajia sekä kaupungin silmäätekeviä.

Taitoreitti

Taitoreitin hallintaan Upseerikerho siirtyi 1.8.2018, jossa jatkamme perinteisen tavan mukaan lounas- ja tilausravintolana. Lounasravintola on auki kaikille asiakkaille ja pääsääntöisesti asiakkaat koostuvatkin lähialueen yrityksistä. Lounaalla on tarjolla monipuolista ja ravitsevaa ruokaa ja lounastuokiossa haluamme tarjota rentouttavaa hetkeä työpäivän lomaan. Erillisestä tilauksesta voimme myös järjestää lounasaikaan pöytiintarjoiluja.

 Ravintolassa on kolme juhlavaa alkuperäiseen malliin kunnostettuja saleja; Juhlasali, Perinnesali sekä Naisten Kamari. Arvokkaat tilat soveltuvat hyvin erilaisiin juhliin lähtien rennoista pikkujouluista juhlaviin karonkkoihin unohtamatta perhejuhlia. Ravintolassa on oma keittiö, joka tekee maittavat tuotteet ja ruokatarjoilu voi tapahtua joko pöytiintarjoiluna tai runsaina bufetteina

Juhlasali on saleista suurin ja sinne saadaan sopimaan jopa 60 henkilöä. Perinnesalin maksimimäärä on 40 henkilöä ja pienimpään Naisten Kamariin saada 30 henkilöä ruokailemaan. Lisäksi Upseerin kabinetissa voi esimerkiksi lounaskokoustaa 8 hlöä.

Tule juhlimaan Upseerikerholle!

Juhlat tulossa? Ota rohkeasti yhteyttä ja pyydä tarjous, autamme sinua loihtimaan tilaisuudestasi ikimuistoisen.